28 de gener de 2019
28.01.2019

El guanyador del concurs de calçots de Valls se'n menja 184 en 45 minuts

El rècord del popular concurs segueix intacte: 5'8 quilos

28.01.2019 | 11:11
Un dels concursants del concurs de menjar calçots

Uns 40.000 visitants d'arreu van omplir els carrers de Valls aquest diumenge per participar en la 38a Gran Festa de la Calçotada. L'esdeveniment marca l'inici de la temporada del calçot, que s'allarga fins a l'abril. Com cada any, s'han organitzat demostracions de coure calçots a la graella, concursos d'elaboració de salsa i de cultivadors, i degustacions populars. Com és habitual en els darrers anys, el concurs de menjar calçots és el que atreu més públic, entre ells diversos visitants japonesos, i també mitjans de comunicació internacionals. 

El guanyador del concurs de menjar calçots se n'ha cruspit 184


Enguany, el guanyador del concurs de menjar calçots ha estat el Carlos Fontecha, un veí de Rubí de 44 anys, que ha endrapat 184 calçots, un total de 2,245 quilograms. És el segon any que hi participa, i l'any passat es va classificar en tercera posició. "Estic molt content, he tingut sort que els meus contrincants han afluixat una mica abans que jo", ha afirmat Fontecha.

El guanyador ha explicat que el moment més crític ha estat a partir dels 160 calçots. "He començat molt fort i l'últim fart de 175 a 200 era l'important, havia d'intensificar i cruspir-me els màxims perquè si no, no guanyaria", ha explicat. Tot i haver guanyat, no ha pogut superar el rècord del guanyador de l'any anterior - el barceloní Adrian Wegrzyn-, que es va menjar 5,8 quilos de calçots. Amb tot, després del concurs, Fontecha ha assegurat que estava tip i que passaria la tarda descansant. A més, entre bromes, ha dit que haurà d'anar "un parell de vegades al lavabo".

El segon classificat, l'Alexander Staab, ha menjat 163 calçots, un 2,2 quilograms i, per primera vegada, una dona ha fet el pòdium. La tercera classificada ha estat la tarragonina Diana Andrade, que s'ha cruspit 158 calçots, uns 2,195 quilograms. La concursant ha participat amb un grup d'amics i ha rebut el suport de la seva família que, en tot moment, no l'ha parat d'animar.

El concurs de menjar calçots és un dels actes clàssics i més mediàtics de la Gran Festa de la Calçotada. En 45 minuts, la vintena de concursants – enguany se n'hi han inscrit 37- acaparen totes les mirades dels centenars de persones que s'apleguen a la plaça del Patí.

 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook