Dijous es va decretar presó provisional, comunicada i sense fiança, per als tres sospitosos del crim de Llanes per un delicte d'assassinat.

Segons fonts del Tribunal Superior de Justícia d'Astúries, dels tres detinguts en relació amb l'assassinat del regidor de Llanes Javier Ardines, només va voler declarar de manera àmplia el ciutadà algerià, que va reconèixer la seva participació activa tant en la preparació com en l'execució de l'assassinat.

D'altra banda, l'intermediari es va acollir al seu dret a no declarar, mentre que el presumpte inductor va fer una intervenció molt breu en què no reconeixia ni l'encàrrec ni la seva participació i no va acceptar preguntes.

Pel que fa al quart presumpte autor, un altre ciutadà algerià que és en presó provisional tres mesos a Suïssa per robatori amb força, aquestes mateixes fonts han assenyalat que podria ser extradit abans d'aquests tres mesos gràcies a la col·laboració entre les dues administracions de justícia.

Fonts de la investigació van deslligar el crim de motivacions polítiques i el relacionen amb qüestions sentimentals perquè les proves assenyalen que l'assassinat es va dur a terme per una qüestió de gelosia a causa de la relació entre Ardines i la cosina de la seva dona.

La mort d'Ardines per reiterats cops al cap va tenir lloc el 16 d'agost del 2018 en un camí proper al seu domicili de Belmonte de Prias, a Llanes.