28 de març de 2019
28.03.2019
Regió7

L'OEA anima la comunitat internacional a enviar ajuda humanitària a Veneçuela

L'organització insta els militars veneçolans a no bloquejar l'entrada d'aliments i medicaments

27.03.2019 | 23:55
L'OEA anima la comunitat internacional a enviar ajuda humanitària a Veneçuela

El Consell Permanent de l'Organització dels Estats Americans (OEA) va aprovar ahir una resolució en la qual anima la comunitat internacional a seguir enviant ajuda humanitària a Veneçuela i insta les forces de seguretat del país, tant policies com militars, a deixar-la passar.

La resolució d'ajuda humanitària a Veneçuela va ser aprovada amb 19 vots a favor, cinc en contra (inclosos els de la delegació veneçolana, Nicaragua i Uruguay), vuit abstencions (entre les quals les de Mèxic, Bolívia i El Salvador), i dues absències (Dominica i Granada), segons va informar l'OEA. En el text, el Consell Permanent anima «els estats membre, els observadors permanents i les organitzacions internacionals competents a continuar donant suport i implementant mesures per atendre la crisi humanitària a Veneçuela».

També insta «les institucions públiques de Veneçuela, especialment les forces militars i de policia, que s'abstinguin de bloquejar l'ingrés de l'ajuda humanitària», d'acord amb els principis d'humanitat, imparcialitat, neutralitat i independència operativa de l'assistència humanitària, així com el respecte als drets humans.

Pel que fa a això, va aclarir que «la necessària ajuda humanitària enviada a la República Bolivariana de Veneçuela no viola el principi de no intervenció als assumptes interns dels estats i, per tant, sigui quin sigui l'Estat d'on prové aquesta ajuda, ha de ser acceptada i distribuïda equitativament entre la població veneçolana».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit