Quatre dels vuit nadons prematurs que estan aïllats a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona afectats per un bacteri multiresistent que ha causat la mort a dos més havien millorat ahir de les seves patologies de base, mentre que els altres quatre no en presentaven símptomes.

La millora dels quatre nadons fa menys probable que desenvolupin una infecció, van informar fonts de l'Hospital de la Vall d'Hebron, on estan ingressats i on els últims deu dies hi ha hagut defuncions de dos nadons prematurs més. Malgrat la seva millora, els quatre nadons segueixen aïllats, dos d'ells en una àrea de prealta i els altres dos en semicrítics.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va assegurar ahir que de moment cap dels altres vuit nadons aïllats de forma preventiva «està malalt», va defensar l'actuació de l'hospital i va considerar que s'han pres «totes les mesures necessàries».

No obstant això, la Direcció General d'Ordenació i Regulació Sanitària del Departament de Salut ha obert una investigació per aclarir aquests casos i la seva presumpta vinculació amb el bacteri Klebsiella pneumoniae.