El ministre de Relacions Exteriors de Mèxic, Marcelo Ebrard, va anunciar ahir que el seu país ha concedit asil polític a l'expresident bolivià Evo Morales després que el propi Morales ho sol·licités.

L'exmandatari bolivià hauria presentat formalment la sol·licitud aquest dilluns a el Govern mexicà, que ja ahir s'havia ofert a acollir-lo, segons recull el diari mexicà La Jornada en la seva edició digital.

Ebrard va explicar aquesta concessió en una compareixença a la seu de la Secretaria de Relacions Exteriors a Ciutat de Mèxic.

D'altra banda, l'opositor bolivià Carlos Mesa va denunciar ahir que «una multitud violenta» es dirigia a casa seva, en el marc d'una nova jornada de disturbis a La Paz i El Alto per la crisi política oberta després de les eleccions presidencials de l'20 d'octubre .

«Moltes persones m'alerten que una torba violenta s'adreça al meu domicili per destruir-lo. Sol·licito a la Policia Nacional que eviti aquesta bogeria», va dir l'expresident i exvicepresident al Twitter sense donar-ne més detalls.

Segons el diari bolivià La Razón, una vintena de persones van ser ferides per l'acció de grups armats amb pals, pedres i fins dinamita que van actuar ahir a La Paz i El Alto.

La Policia va desplegar-se en alguns llocs i va provocar enfrontaments amb aquests grups armats, mentre que en alguns barris els veïns van mobilitzar-se aixecant barricades per protegir-se.

Simpatitzants i detractors de l'expresident Evo Morales van acusar el bàndol contrari de la violència.