El Govern ha prorrogat la interrupció pel brot de coronavirus de tots els viatges del programa de Turisme Social de l'Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso) fins al pròxim 30 de juny, donada la vulnerabilitat de les persones majors davant la pandèmia.

Segons recull l'ordre del Ministeri de Sanitat publicada aquest dissabte al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), aquesta decisió respon a "l'evolució de la crisi sanitària provocada pel Covid-19 i a causa de l'especial vulnerabilitat a aquesta malaltia del col·lectiu de persones beneficiàries del programa".

A més, l'ordre decretada a proposta del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 estableix la seva adopció "sense perjudici de les pròrrogues que es poguessin adoptar".

La primera interrupció acordada pel Govern suspenia la realització de qualsevol activitat compresa en l'àmbit del programa de turisme social del Imserso fins al 13 d'abril. El Ministre de Sanitat, Salvador Illa, va assegurar que es tractava d'una mesura per tal d'evitar desplaçaments del conjunt de població "fràgil pel que fa a aquesta mena de malaltia".

No obstant això, amb la pròrroga de l'estat d'alarma fins al pròxim 26 d'abril publicada aquest dissabte en el BOE i davant l'especial incidència de la malaltia en les persones majors, Sanitat ha decidit estendre la suspensió d'aquests viatges fins a finals de juny.