Unes 200 persones, segons la diàspora bielorussa a Catalunya, han participat aquest diumenge en un acte de solidaritat amb el poble bielorús al centre de Barcelona i per protestar contra les eleccions "falsificades" del passat 9 d'agost al país i contra Aleksandr Lukaixenko, l'actual president. L'acte ha tingut lloc davant la Catedral de Barcelona. "Tenim una dictadura des de fa molts anys al nostre país i el 9 d'agost vam celebrar unes eleccions que van ser falsificades una altra vegada i la gent va sortir al carrer a manifestar-se i hi va haver moltes detencions i tortures a la presó", ha lamentat en declaracions a l'ACN Alena Turava, portaveu de la diàspora bielorussa a Catalunya.

"Els immigrants que podem expressar-nos lliurament volem donar a conèixer aquesta situació a tots els països", ha ressaltat Alena Turava. La representant de la diàspora bielorussa a Catalunya ha apuntat que la gent té molt poca informació del que passa a Bielorússia i per això, ha afegit, s'han concentrat per demanar "suport moral" pel país.

L'Alícia també és bielorussa i ha explicat a l'ACN que s'han manifestat al centre de Barcelona "perquè tot Bielorússia està lluitant per la democràcia al país" i Aleksandr Lukaixenko, ha criticat, ha "falsificat les darreres eleccions. Tots lluitem per fer una votació honesta, transparent i en contra de la violència al país".

Svetlana, nascuda a Minsk, també s'ha manifestat a Barcelona per donar suport als milers de persones que protesten a Minsk. "Estem amb ells tot i estar molt lluny".