Diverses llars d'infants de les escoles rurals d'arreu de Catalu-nya no van poder iniciar el curs ahir pels retards en el nomenament dels tècnics especialistes en educació infantil (TEEI) que han de prestar aquest servei. Una incidència que s'ha registrat en dos centres de l'Anoia: l'escola Vinyes Verdes de Masquefa i el centre Les Oliveres de Cabrera d'Anoia, segons els representants sindicals de la regió central.

«En algunes escoles rurals, els nomenaments d'aquests tècnics encara no s'han efectuat i, per tant, han tingut problemes a l'hora de planificar l'inici de curs», explica Iolanda Segura, delegada sindical de la USTEC.STEs de la Catalunya Central. Una bona part dels retards es deuen, segons Segura, als canvis que s'han produït en el pla experimental de l'any 2016 que permet a les escoles rurals tenir el servei de llar d'infants. Si bé anteriorment els educadors infantils s'encarregaven de prestar el servei, ara són els tècnics especialistes en educació infantil els que se situen al capdavant.

Una de les escoles on encara no s'ha nomenat el personal responsable de la llar d'infants és al centre Vinyes Verdes, situat al terme de la Beguda Alta, a Masquefa. La directora de l'escola, Íngrid Núñez, explica que fins dijous passat no sabien si podrien obrir la línia de P-1 i P-2 de l'escola, davant la falta del nomenament del personal TEEI. «Finalment, el departament d'Educació ens va assegurar dijous que disposaríem d'una educadora infantil, fins que es faci efectiu el nomenament».