Els sindicats d'educació no estan d'acord amb com ha començat el curs. Reclamen més recursos i abaixar les ràtios per fer una educació més segura i, si no hi ha canvis a la conselleria, anuncien una tardor de mobilitzacions. Ahir, representants dels sindicats Ustec, CCOO, Intersindical CSC, Sindicats de Professors de Secundària i la Usoc es van concentrar al matí davant dels Serveis Territorials d'Educació a Manresa. No hi eren ni UGT ni CGT. Una quinzena de manifestants van lamentar que les mesures actuals no són suficients per garantir la seguretat a les aules i van advertir de futures mobilitzacions aquest mateix mes.

La majoria de veus sindicals lamentaven que bona part de les promeses que va fer departament d'Educació no han arribat a bon port. «En un context de pandèmia, caldria doblar el personal docent. Finalment, però, només s'han efectuat 8.000 contractacions noves», va assenyalar Ester Plans, delegada sindical de la Ustec a la regió central. Els sindicats consideren «imprescindible» una major dotació de personal per tal de poder efectuar una reducció de les ràtios d'alumnes a les aules i garantir una distància d'1,5 metres entre els estudiants.

Durant la concentració, també es va posar sobre la taula la incertesa que viuen molts treballadors en situació de risc, que encara no han rebut resposta dels serveis de prevenció. «La situació és que molts d'ells estan treballant, però no s'haurien d'incorporar a la feina fins a tenir informació sobre la seva consideració de vulnerabilitat», va manifestar Glòria Fígols, delegada sindical de CCOO a la Catalunya Central. A banda, va defensar que caldria dotar els centres amb materials de protecció com ara EPI, mascaretes FFP2 i pantalles facials per garantir la seguretat dels treballadors.

La protesta es va fer a diferents llocs del país i representants de la Intersindical van exigir a Barcelona la dimissió del conseller Josep Bargalló.