Tres setmanes després d'iniciar el curs, els sindicats d'educació pública es mantenen al peu del canó per exigir al departament d'Educació més inversió en matèria de professorat i de material sanitari a les escoles i instituts, perquè consideren que els recursos són insuficients per garantir la seguretat. Per fer palesa la seva indignació, ahir a la tarda una trentena de representants sindicals van tallar la carretera de Vic de Manresa per pressionar la conselleria perquè mogui fitxa.

La concentració d'ahir va agrupar membres dels sindicats USTEC USTEC.STEs, CCOO, Intersindical-CSC, CGT, FeUSOC, del Sindicat de Professors de Secundària i representants del personal laboral. També s'hi van sumar mestres i professors dels centres educatius de la regió central. Tots van situar-se al mig de la via, un cop els Mossos d'Esquadra van haver tallat la circulació, per tal de fer visible la situació «alarmant» que viuen les escoles i els instituts.

La delegada sindicat d'USTEC.STEs, Ester Plans, va explicar que la manifestació està emmarcada «en un inici de curs estressant pel professorat i per l'alumnat perquè les promeses no s'han complert». D'una banda, va posar de manifest que la xifra de 8.000 docents que s'havien d'incorporar als centres s'ha reduït fins a 2.000. Segons Plans, «rebaixar les ràtios d'alumnes és impossible, de fet, tenim classes de batxillerat amb 38 estudiants».

En la mateixa línia, el representant de la CGT d'Educació a la regió central, Josep Cara, va remarcar que la manca de professors «condiciona bona part dels projectes educatius dels centres, que es veuen obligats a prescindir de les atencions més individualitzades». En aquest sentit, va fer un crit d'alerta: «Les escoles corren el risc de convertir-se en pàrquings d'alumnes que només vetllen pel compliment de les mesures sanitàries».

Per la seva banda, un dels membres de CCOO d'Educació a la Catalunya Central, Alfred Simó, va explicar que «els centres viuen amb molta incertesa l'aplicació del protocol d'aïllament en cas d'un positiu, ja que aquest ha sofert canvis en els últims dies». Per aquest motiu, demana que s'estableixi un pla d'actuació clar.

Un cop acabada l'acció de protesta, els manifestants van assegurar que hi haurà més concentracions si la situació a les aules no millora durant les properes setmanes.