El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona es va oferir al Departament de Salut per fer tests d'antígens de sospitosos de covid-19 i així ajudar a descongestionar els centres d'atenció primària catalans, segons va dir ahir a Efe la seva vicepresidenta, Núria Bosch. «Tenim experiència en cribratges després de deu anys amb el de càncer de còlon i estem disponibles» per col·laborar amb els tests d'antígens, si l'administració catalana ho considera, va dir la representant col·legial. De moment, Salut i els representants dels farmacèutics dialoguen sobre com concretar la col·laboració.

Bosch va dir que la primavera passada els farmacèutics van ser «clau» per assegurar la medicació als pacients en replicar la recepta electrònica i evitar desplaçaments als centres de salut. Com a professionals sanitaris propers als ciutadans, els farmacèutics han «atès i informat la població, han resolt consultes sobre la seva salut», va afirmar. En aquesta nova fase de la pandèmia, Bosch va insistir que la xarxa de farmàcies catalanes es posen «a disposició» de Salut quant als tests d'antígens.

L'oferiment dels farmacèutics xoca amb l'oposició de les infermeres, que creuen que tests i proves de diagnòstic han de fer-los personal sanitari. De fet, la Mesa de la Professió Infermera, integrada pel Consell General d'Infermeria (CGE) i el Sindicat d'Infermeria Satse es van dirigir al Ministeri de Sanitat ia l'Agència Espanyola de Medicaments per traslladar-los que «ni per les atribucions, competències i formació» els farmacèutics poden fer les proves.