Centenars de dones van participar ahir a Barcelona en una cadena feminista que es va estendre per diversos punts de la ciutat per reclamar la fi de les violències masclistes, que s'han agreujat durant el confinament.

La cadena, que va creuar alguns dels carrers més transitats de la capital catalana, va ser convocada per col·lectius com Novembre Feminista i Ca la Dona amb motiu de la celebració del Dia Internacional contra la violència cap a les dones i les nenes, el proper 25 de novembre.

El confinament durant la primera onada de la pandèmia de la covid va posar de manifest la persistència de les violències masclistes i va evidenciar la insuficiència de les polítiques públiques per fer front a aquesta xacra, segons les organitzadores.

«Les violències masclistes segueixen sent un greu problema que s'ha agreujat durant la pandèmia. Quan la casa no és un lloc segur per a les dones, ha estat triplement greu perquè no tens la possibilitat de sortir a buscar persones que poden ajudar-te, com la família o amics, o recursos socials», va dir Patsili Toledo, del col·lectiu Novembre Feminista.