La residència Can Jorba de Santpedor, de titularitat municipal però amb gestió concedida a l'empresa l'Onada, està avaluant quines poden ser les causes del brot de covid-19 que actualment afecta a 60 residents i 5 professionals i ha provocat una defunció. El director institucional de l'Onada, Arnald Pannocchia, ha explicat a través d'un comunicat a les xarxes socials de l'Ajuntament, que hi poden haver hagut «diferents vectors d'entrada» del virus i posa en dubte que l'origen del brot hagi vingut del personal del centre «que ha sortit positiu després dels residents».

Com a possibles portes d'entrada del virus a la residència, l'Onada apunta les nombroses visites i derivacions hospitalàries de seguiment que hi va haver les setmanes prèvies al brot, detectat a principi de la setmana passada quan alguns dels residents van començar a presentar símptomes. «És possible que això hagi afectat a diferents grups bombolla que teníem al centre», considera Pannocchia.

El responsable institucional de l'empresa gestora de la residència afirma també que, en tot moment, s'ha treballat en coordinació amb el Departament de Salut i que s'ha reforçat el personal sanitari i assistencial del centre. Això els permet, diu, «treballar de manera més àgil i efectiva». Explica també que es manté un contacte diari amb les famílies a qui es fa arribar un comunicat de la situació via WhatsApp i es faciliten les vídeoconferències.

Pannocchia es mostra esperançat amb l'evolució del brot i assegura que hi ha residents amb simptomatologia que ja han deixat de tenir-ne, la qual cosa els fa preveure una millora molt considerable de la situació d'aquí a 4 o 5 dies. «No sabem si podrem reiniciar les visites però jo tinc l'esperança que de cara a Nadal tot això estarà controlat i podrem veure quina relació podem establir amb les famílies perquè tinguin contacte amb els residents», assegura.

El brot de covid a la residència l'Onada Can Jorba de Santpedor es va conèixer el 9 de desembre passat. Segons les darreres dades fetes públiques pel centre hi ha un total de 60 usuaris i usuàries positius, dels quals 41 no presenten cap símptoma, i 5 professionals del centre. Des de la residència asseguren que si es manté la millora de la situació en els propers dies s'intentarà que els avis sense simptomatologia puguin deixar la zona d'aïllament i tornar a les seves habitacions habituals .