El sorteig de la Loteria de Nadal 2020 ha arrencat aquest dimarts al matí amb dos cinquens premis molt matiners, de 60.000 euros per cada sèrie cadascun, que s'han cantat els primers cinc minuts del sorteig. Un dels cinquens premis, el setè que s'ha cantat (de vuit), ha esquitxat Esparreguera, on se n'han venut dos dècims, premiats cadascun amb 6.000 euros.

El primer cinquè premi ha estat el 86.986 i ha venut 25 sèries a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). També s'han venut 9 dècims del 86986 a Girona, 2 dècims a Barcelona, 1 dècim a Caldes d'Estrac, 1 dècim a Reus i 1 a Valls. Està dotat amb 60.000 euros cada sèrie i suposa 300 euros per cada euro apostat. El premi ha estat molt matiner i s'ha cantat a les 9.18 hores, només dos minuts després de l'inici del sorteig, en el primer filferro de la primera taula.

El segon cinquè premi que han cantat les primeres nenes de San Ildefonso que han sortit a l'escenari del Teatro Real de Madrid és el 37.023, que ha venut dues sèries a la Llagosta (Vallès Oriental) i Vielha. Està dotat amb 60.000 euros cada sèrie i suposa 300 euros per cada euro apostat. S'ha cantat a les 9.20 hores. El 37023 també s'ha repartit a Madrid, Jaca, Osca, Gijón, Vinaròs, Santiago de Compostel·la, Ponferrada, Arona, Barakaldo i Saragossa.

No ha estat fins al cap de més d'una hora que han sortit nous premis, també dos cinquens. El número 19.371 ha estat premiat amb el tercer dels vuit cinquens premis del Sorteig Extraordinari del Sorteig de Nadal, dotat amb 60.000 euros la sèrie. El número s'ha cantat a les 10.42 hores en el primer filferro de la quarta taula. Ha repartit una sèrie a Palamós (Baix Empordà) i també s'ha repartit a Saragossa, Madrid, Torrejón de Ardoz, Alcorcón i Badajoz.

Tres minuts més tard, a les 10.45 h, el número 49.760 ha estat premiat amb el quart dels vuit cinquens premis del Sorteig Extraordinari de la Rifa de Nadal, dotat amb 60.000 euros la sèrie. S'ha venut íntegrament a la localitat d'Alcanyís (Terol).

Per al cinquè dels cinquens premis ha fet falta esperar fins a les 11.20 h, quan ha sortit el 55.483, venut a localitats de Madrid, Cadis, Biscaia, Múrcia i Valladolid.

Poc abans de les 12 h ha sortit el 28.674. Entre les administracions on s'ha venut n'hi ha dues de catalanes, la de Sort i una altra situada al barri de Sants de Barcelona. La resta són de municipis de Madrid, Mallorca, Múrcia, Màlaga, Astúries, Cantàbria, la Rioja.

Dos dècims venuts a Esparreguera

El 43.831, un dels cinquens premis més tardaners del sorteix de loteria de Nadal, ha deixat un pessic del premi a Esparreguera. Dos dècims, un venut en un espai de venda de loteria del carrer Sant Antoni i un altre del carrer Sant Joan. Els propietaris han rebut amb "molta alegria la notícia".

Toni Montes, venedora de la llibreria de Sant Joan, on ven diversos tipus de loteria, s'ha mostrat molt contenta perquè tot i que només és un dècim referma la sort que ja van tenir l'any passat, quan van repartir 5 butlletes del tercer premi. "Només fa 5 anys que venem loteria i hem repartit dos premis".

Aquest és un número que està repartidíssim perquè s'ha venut molt a través de les màquines expenedores i s'ha donat el cas que a la mateixa població, en establiments diferents, se n'han venut dos. Els de l'any passat van coincidir 5 butlletes perquè les van comprar 5 amics, tots amb el mateix número.

L'últim cinquè premi que s'ha cantat, a les 13.25 h, ha estat per al número 31.617, que ha venut 17 sèries a Valls. La gran majoria de les sèries s'han venut, però, a Madrid (121) i també a la localitat sevillana de Dos Hermanas (34).

La rifa de Nadal

El Sorteig Extraordinari de Nadal reparteix aquest 22 de desembre un total de 2.408 milions d'euros en premis, 28 milions més que l'any anterior, i els guanyadors de la grossa rebran 400.000 euros el dècim. Els premis de la rifa de Nadal amb un import inferior o igual a 40.000 euros no estaran subjectes al gravamen especial dels premis de determinades loteries, segons els límits que va fixar la llei de pressupostos generals de l'Estat del 2018.