La Grossa de Cap d'Any 2020 ha deixat un pessic de gairebé 400.000 euros a Solsona gràcies a un quart premi, el 20.805. Aquest, però, ha estat l'única alegria per la Catalunya Central en el sorteig extraordinàri que Loteries de Catalunya ha celebrat aquest dijous i que ha enviat el premi gros, el 35.208, cap a la Roca del Vallès i a Barcelona.

El segon dels quarts premi de la Grossa de Cap d'Any ha caigut íntegrament a Solsona. El bar Castell, situat al nucli antic, ha estat l'establiment encarregat de vendre els 37 bitllets premiats amb 10.000 euros cada un, el que suposa una quantitat acumulada de 370.000 euros a la capital del Solsonès. El propietari del bar, Miquel Riba, s'ha mostrat molt content d'haver pogut vendre 45 bitllets amb el número premiat i apunta que se n'havien anul·lat vuit. El mateix Riba juntament amb amics i clients del seu bar s'han repartit un dels bitllets premiats.

"Estem contents que hagi tocat alguna cosa, aquí a Solsona mai ens tocava res", ha dit la propietària de La Vinícola, Teresa Serra. El seu establiment ha repartit la majoria de números premiats del Bar Castell ja que els dos locals són col·laboradors. Serra explica que el premi ha estat molt repartit ja que l'ha vengut a diferents persones, però afirma que eren totes de Solsona.

Els clients del bar Castell s'han fet sentir quan han conegut que el número venut a l'establiment era el premiat i ho han celebrat aprofitant les hores en què l'establiment pot estar obert a causa de les limitacions horàries establertes per la pandèmia de la covid-19.

Els premis de la Grossa

En aquesta edició 2020, la Grossa de Cap d'Any ha tornat a tenir 8 premis:

  • Un primer premi de 200.000 euros per butlleta. Ha estat el darrer premi en fer-se públic i ha anat a parar al número 35.208 (venut a Barcelona i La Roca del Vallès).
  • Un segon de 65.000 euros per butlleta. El número premiat ha estat el 52.688 (venut a Tàrrega i Parets del Vallès).
  • Un tercer de 30.000 euros per butlleta. El número afortunat amb aquest tercer premi ha estat el 47.281 (s'ha repartit a Figueres, Tortosa i Reus).
  • Dos quarts de 10.000 euros per butlleta. Els números premiats són el 20.864 (venut per internet a Barcelona) i el 20.805 (que ha caigut a Solsona).
  • Tres cinquens de 5.000 euros per butlleta. Són els primers premis que s'han repartit, i han anat a parar als números 56.263 (venut a Mollerussa), 81.267 (a Lleida) i 01.733 (venut per internet a Sant Vicenç de Montalt, al Maresme).

També hi ha premis per als acabaments dels números guanyadors i per a l'anterior i posterior de cadascun.

En total, més de 850.000 bitllets podran tenir algun tipus de premi.

Com es cobren els premis?

Els premiats amb fins a 1.000 euros podran demanar a qualsevol punt de venda autoritzat una transferència directa al seu compte bancari, que es farà efectiva en un màxim de 48 hores. En els establiments de la xarxa comercial de Loteries de Catalunya es podran cobrar premis en metàl·lic de fins a 120 euros i, a qualsevol oficina de CaixaBank, els premis des de 50 euros.

En el cas dels bitllets guanyadors adquirits per internet, els premis es rebran directament al moneder del compte del jugador en el web i, en cas que l'import sigui superior als 600 euros, directament al compte bancari que es va facilitar en el moment del registre al web de Loteries de Catalunya.

Així mateix, els premis de qualsevol import es podran cobrar fins al dia 31 de març de 2021 a la seu de Loteries de Catalunya. Per fer efectiu el cobrament, s'haurà de presentar el bitllet original de La Grossa de Cap d'Any.