El president de l'Associació Espanyola de Vacunologia (AEV), Amós García, es mostra contrari a la possibilitat de crear un «passaport covid» per viatjar: «No m'agrada», assegura, perquè, entre altres coses, alimenta «l'escletxa social» entre països rics i pobres.

García reconeix que les dades de contagis estan baixant, «encara no queda un precipici fins arribar a una base de normalitat», amb el que insisteix en la importància de la prudència en el procés de la desescalada.

Per a García, no hi ha cap evidència científica que permeti afirmar «amb rotunditat» que arribarà una quarta onada després de Setmana Santa, tot i que admet la preocupació que augmenti la mobilitat en aquests dies i, per tant, els contagis.

«Aquesta és la por que tenim, però cal tenir clar que s'ha d'incentivar el missatge preventiu i que les comunitats siguin conscients d'això», va subratllar el president de l'AEV, que insisteix en el fet que estem en una situació de pandèmia i s'han de prendre decisions abans que «pugui esclatar el problema».

A més, afirma que la situació de futur és més favorable gràcies a les vacunes, i defensa que Espanya té una «excel·lent» estratègia, de la qual ell és un dels autors.