El tinent d'alcaldia de Prevenció i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha demanat a la Generalitat que permeti que els bars i restaurants de Barcelona puguin obrir fins a les onze de la nit. «Estem en un punt en què ens podem plantejar l'obertura de la tarda i primera hora de la nit», va dir Batlle en una entrevista a RAC1. Va proposar que l'hora de tancament podria ser a dos quarts d'onze o les onze de la nit.

Batlle va insistir que és necessari «normalitzar» els horaris de la restauració i va exposar els greus «perjudicis econòmics» que causen les restriccions sanitàries en aquest sector, que repercuteixen a tota la ciutat. Ara els bars i els restaurants estan obligats a tancar a les cinc de la tarda, i a partir de llavors només poden treballar repartint menjar a domicili.

En l'entrevista, Albert Batlle també va parlar del toc de queda i la fi de l'estat d'alarma. «Ens ha de preocupar a tots, que la tornada a la normalitat no suposi un perjudici en l'emergència sanitària». També va voler deixar clar que les restriccions hauran d'acabar-se un dia o altre. «Cal tractar a la ciutadania com a majors d'edat».

A més, Batlle va celebrar que la Generalitat hagi acabat amb el confinament comarcal, cosa que que el govern barceloní havia reclamat a causa de les aglomeracions que es generen a la ciutat.

A Catalunya és on els bars i els restaurants han de tancar més d'hora. A la resta de comunitats de l'Estat espanyol ho fan entre les 8 i les 11 del vespre.

uCatalunya. Bars i restaurants poden obrir fins a les 17.00 hores sense franges horàries entre l'esmorzar i el dinar.

uAndalusia. Els andalusos tenen toc de queda de les 11 de la nit a les 6 del matí. L'hostaleria i els comerços poden obrir fins a 2/4 d'11 tret dels municipis amb nivell d'alerta 3 i 4, que han de tancar a les 8 del vespre.

uAragó. La millora de les dades epidemiològiques a l'Aragó ha fet que s'ampliï l'horari de l'hostaleria i tota l'activitat no essencial fins a les 10 de la nit. Les terrasses poden obrir amb un aforament del 100%, i del 30% a l'interior dels establiments.

uAstúries. L'interior de bars i restaurants han de tancar a les 9 del vespre, però a les terrasses, on és prohibit fumar, poden estar obertes fins a les 11 de la nit. Està prohibit servir a les barres.

uBaleares. A Mallorca i Eivissa les reunions han de ser d'un màxim de 6 persones sense límit de convivència. Els interiors de bars i restaurants estan tancats. Les terrasses poden obrir amb tota la seva capacitat amb fins a 4 persones per taula. Tanquen a les 5 de la tarda els divendres, dissabtes i diumenges. De dilluns a dijous poden servir sopars entre les 8 i 2/4 d'11 del vespre.

uCanàries. Cap illa està al nivell més restrictiu. A Gran Canària i Tenerife, els interiors de bars i restaurants estan tancats, i les terrasses a l'aire lliure es poden ocupar el 50 % amb un màxim de 4 persones per taula. Tanquen a les 11 del vespre.

uCantàbria. El Govern de Miguel Ángel Revilla ha decretat novament el tancament dels espais interiors de bars i restaurants. Poden obrir fins a 2/4 d'11, però no poden atendre nous clients a partir de les 10. Las terrasses es poden ocupar fins al 75 % amb un màxim de 6 persones per taula.

uCastella-la Manxa. La majoria de municipis de Castella-la Manxa estan amb mesures especials nivell 2, exceptuant 9 municipis, el que significa que l'aforament en locals tancats d'hostaleria es fixa en el 50%, i en el 75% en terrasses. Bars i restaurants poden tancar a les 11 de la nit.

uCastella-Lleó. A les localitats on es permet obrir l´interior de bars i restaurants l'aforament màxim és del 30 %, i l'horari de tancament a les 10 del vespre. Mitja hora abans no poden atendre clients nous.

uPaís Valencià. L'hostaleria i els comerços poden obrir fins a l'hora del toc de queda, a les 10 del vespre. Es mantenen els mateixos aforaments que fins ara: terrasses al 100 %, i el 30 % a l'interior.

uExtremadura. Toc de queda entre les 11 de la nit i les 6 del matí. L'aforament a les terrasses és del 75% amb un màxim de 6 persones per taula. A l'interior és del 40% amb 4 persones per taula. Està prohibit consumir a la barra.

uGalícia. A mitjan abril, la Xunta va suavitzar els horaris de la restauració. Permet que certs restaurants puguin tancar més enllà de les 9 del vespre, l'hora de tancament fins ara, per servir sopars.

uLa Rioja. Els bars i restaurants poden obrir amb un aforament màxim del 30% a l'interior i del 75% a les terrasses, sense consum a la barra i amb un màxim de sis persones per taula.

uComunitat de Madrid. Permet que l'hostaleria tanqui a les 11 de la nit. Els bars i restaurants no poden acceptar clients nous a partir de les 10 del vespre.

uMúrcia. Manté el límit de sis persones a les terrasses de bars i restaurants. A l'interior, el màxim són quatre. És obligatori l'ús de la mascareta quan no es beu ni es menja.

uNavarra. Navarra ha decidit prorrogar fins al final de l'estat d'alarma, el mes que ve, el tancament de l'interior de bars i restaurants. A les terrasses l'aforament és del 100 % sempre que es pugui garantir una distància mínima de dos metres entre taula i taula. L'hora de tancament són les 9 del vespre

uPaís Basc. L'hora de tancament es manté a les 8 del vespre. Està prohibit consumir dret i a les barres. A les taules hi ha d'haver, com a màxim, quatre persones.