L'Aemet avisa que la setmana vinent es preveu una nova onada de calor: "Durarà uns quants dies"

L'agència de meteorologia emet un avís especial per un tercer episodi de pujada de temperatures

Altes temperatures

Altes temperatures / @ wirestock

Agències

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha emès aquest divendres un avís especial de fenòmens adversos en el que es preveu que serà la tercera onada de calor de l'estiu. "S'iniciarà un ascens de temperatures a partir d'aquest dissabte que durarà uns quants dies i que donarà lloc a una onada de calor a partir de dilluns que afectarà bona part de la Península i que probablement s'allargarà fins divendres", informen en el comunicat.

Les zones litorals seran les menys afectades per aquest nou episodi de calor extrema, tant al Cantàbric com al Mediterrani.

L'Aemet ja anticipa una pujada en els termòmetres: "Durant aquest dissabte i diumenge hi haurà un ascens pràcticament generalitzat de temperatures a la Península i Balears, més acusat a la meitat nord dissabte i més acusat a la meitat sud diumenge, en què hi haurà un descens lleuger al nord".

Ja la setmana que ve, les temperatures continuaran escalant. A excepció de l'àrea mediterrània, el mercuri dels termòmetres pujarà al llarg de dilluns i dimarts, especialment al nord. Durant tots dos dies, "és probable que s'arribi als 40-42 graus centígrads en àmplies zones del quadrant sud-oest peninsular i els 36-40 graus dimarts en àmplies zones de la meitat nord, sobretot el quadrant nord-oest".

Aquest ascens es mantindrà incessant fins dijous, moment en què s'iniciarà un "descens de temperatures al nord peninsular, i es mantindrà amb pocs canvis a la resta".

L'Aemet també ha destacat la incertesa per fer previsions sobre quan s'acabarà aquesta tercera onada de calor de l'estiu: "A partir d'aquests dies augmenta la incertesa en l'evolució atmosfèrica, i per aquesta raó és difícil establir amb certesa la fi de l'episodi de calor".