Comprensió i resignació entre els usuaris el primer dia de talls a l’R4 per les obres del corredor mediterrani

Fins el 13 d’agost no circularan trens entre Castellbisbal i Sant Sadurní d’Anoia i Renfe ha habilitat un servei de bus

Una informadora dirigint els viatgers als autobusos

Una informadora dirigint els viatgers als autobusos / ACN

ACN

Des d’avui i fins el 17 d’agost l’R4 de Rodalies patirà afectacions en el servei per les obres del corredor mediterrani. Entre el 31 de juliol i el 13 d’agost no circularan trens entre Castellbisbal i Sant Sadurní d’Anoia i entre el 13 i el 17 d’agost el tall s’allargarà fins a Molins de Rei.

Per cobrir aquests trajectes Renfe ha habilitat un servei de bus alternatiu. A l’estació de Castellbisbal, els usuaris han viscut les afectacions amb comprensió i resignació. Tot i valorar positivament l’agilitat del servei de bus, molts han lamentat que un cop més el trajecte per arribar a la feina es converteixi en una “gimcana”. “Les obres són necessàries, però al final sempre paguem els mateixos”, es queixava el Manuel.

Tot i que a les portes del mes d’agost el nombre de viatgers és molt inferior a l’habitual, a l’estació de Castellbisbal s’han viscut moments de confusió a primera hora entre els viatgers. Un equip d’informadors desplegat tant a les andanes com a l’exterior de l’estació ha anat informant els usuaris dirigint-los als autobusos en funció de la seva destinació, ja que n’hi havia de directes a Sant Sadurní d’Anoia i d’altres amb parades a Gelida i Martorell.

En general, els viatgers s’han mostrat comprensius amb les afectacions perquè estan causades per les obres del corredor mediterrani. Amb tot, han lamentat que el seu trajecte s’hagi incrementat uns 40 minuts de mitjana. “Els busos triguen més o menys el mateix que el tren, però entre els canvis i el temps d’espera arribaré molt tard a la feina”, explicava el David a la porta de l’autobús que el duria a Martorell.

“Fa dies que ens informaven dels talls i el servei de bus habilitat sembla que funciona bé, però al final això suposarà una afectació important en el nostre dia a dia perquè haurem de sortir abans de casa per arribar a l’hora a la feina i segur que arribem més tard a casa”, lamentava el Jesús a l’arribada a l’estació.

Altres viatgers explicaven que, més enllà de les obres, les incidències a l’R4 són habituals i que des de fa temps trens que en teoria haurien d’arribar a Martorell paren a Castellbisbal sense cap explicació obligant a fer un canvi de tren que els fa perdre uns 30 minuts.

Fora del tram afectat, de Manresa a Castellbisbal hi haurà quatre trens per hora i sentit a les franges d'hora punta i dos a la resta del dia. De Sant Sadurní a Sant Vicenç també hi circularan dos trens per hora i sentit.