La Marató de Donants de Sang vol assolir les 10.000 donacions en una setmana

La iniciativa va arrencar ahir i s’hi podrà col·laborar fins al 18 de gener tant als hospitals com en més de 70 col·lectes

Donants de sang i infermeres del Banc de Sang i Teixits a l'hotel Avenida Palace de Barcelona, en la primera jornada de la Marató de donants de sang de Catalunya.

Donants de sang i infermeres del Banc de Sang i Teixits a l'hotel Avenida Palace de Barcelona, en la primera jornada de la Marató de donants de sang de Catalunya. / ACN

Redacció

La Marató de Donants de Sang de Catalunya va donar ahir el tret de sortida amb l’objectiu d’arribar a les 10.000 donacions en una setmana. Així doncs, la gent que ho vulgui, podrà col·laborar amb aquesta iniciativa fins al pròxim 18 de gener tant als hospitals catalans com en 70 col·lectes repartides arreu del territori. 

Amb el lema «Fer-ho entre tots és molt nostre» El Banc de Sang vol posar de manifest el gest col·lectiu que suposa donar i fer una crida a implicar família, amics, companys o equips, en la donació.

La iniciativa busca remuntar les donacions i restablir les reserves de sang que s’han vist afectades per les festivitats de Nadal. Per tal d’assolir-ho, es faran campanyes especials en espais monumentals com el Centre de Cultura del Born o l’hotel monumental Avenida Palace de Barcelona, i a les més de 78 campanyes mòbils repartides per tot el territori català. 

La Marató d’enguany posa elpunt de mira al gest de donar com un acte d’altruisme col·lectiu que uneix donants i receptors en un mateix objectiu.

Les colles castelleres dels Tirallongues i dels Penjats de Manresa participaran en una edició en què, precisament, es farà la construcció del primer pilar casteller digital a Catalunya.