Les farmàcies començaran a distribuir productes menstruals gratuïts dilluns vinent

S'haurà de mostrar un codi QR present a 'La Meva Salut' i es podrà escollir entre copa, calces o compreses de tela

Una mostra dels productes que es distribuiran gratuïtament a les farmàcies

Una mostra dels productes que es distribuiran gratuïtament a les farmàcies / Maria Aladern

ACN

La distribució gratuïta de productes menstruals reutilitzables a les farmàcies començarà dilluns vinent, segons ha anunciat aquest dijous la consellera d'Igualtat i Feminismes Tània Verge. Verge ho ha dit acompanyada del president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, Jordi Casas, durant una visita al centre logístic Alliance Healthcare de Viladecans, un dels quatre on s'emmagatzemen els productes que repartirà el Govern.

Les persones menstruants podran obtenir els productes mostrant un codi QR que s'obté dins l'aplicació 'La Meva Salut'. Podran escollir entre una copa, unes calces menstruals o compreses de tela. Es calcula que 2,5 milions de persones es podran beneficiar de la mesura, que té un cost inicial de 8,5 milions.

Igualtat havia fet proves les darreres setmanes en 13 punts del territori i a partir de dilluns ho estendrà arreu del territori.

Si algun dels tres productes disponibles s'esgota per demanda, els impulsors han explicat que en un màxim de 48 hores tornarà a estar disponible.