Coalició Canària s'obre ara a negociar amb el PP per investir Feijóo

El partit supedita el seu vot afirmatiu al fet que el líder del PP assumeixi "l'agenda canària"

Alberto Núñez Feijóo durant el discurs posterior a les eleccions, el 23-J

Alberto Núñez Feijóo durant el discurs posterior a les eleccions, el 23-J / | JUAN MEDINA/REUTERS

ACN

 Coalició Canària ha mostrat la seva disposició a obrir un "diàleg" amb el PP una vegada Vox ha confirmat que no entrarà de l'executiu espanyol. "Aquesta era una de les línies vermelles, no donar suport a cap govern integrat per l'extrema dreta o esquerra", recorden en un comunicat. El partit canari subordina un possible acord a tenir "plenes garanties que es compleixi amb l'agenda canària". La recuperació dels convenis d'infraestructures hidràuliques o educatives, l'excepció de la pujada de les taxes aeroportuàries que preveu aplicar Aena a partir del març del 2024, la cogestió dels aeroports, l'actuació immediata dels costos del transport de mercaderies i la transferència total de les competències de costes són algunes de les demandes.

Alhora, també reclamen els 100 milions d'euros del Pla de Reconstrucció de La Palma, ampliar a deu anys la bonificació del 60% de l'IRPF per als habitants de l'illa o l'ampliació d'un mínim d'un any de la gratuïtat dels autobusos i tramvies. També reclama la participació de la comunitat en la política migratòria i de les reunions que mantenen amb el Marroc sobre aquest assumpte o per a la gestió de la delimitació d'aigües.

Coalició Canària també reclama la reforma del sistema de finançament autonòmic, amb un model "més just" que deixi al marge les partides que ingressen les illes per al Règim Econòmic i Fiscal.