Sánchez i Junqueras parlen per telèfon i la negociació de la investidura avança

El president d'ERC, Oriol Junqueras

El president d'ERC, Oriol Junqueras / ARXIU/ACN

Quim Bertomeu

Les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez avancen. El president en funcions ha mogut la fitxa i s'ha posat en contacte amb el dirigent d'ERC, Oriol Junqueras. Ambdós han mantingut aquest matí de dimecres una conversa telefònica, hores abans que Sánchez es reuneixi al Congrés amb el líder de les files republicanes a la cambra baixa, Gabriel Rufián.

Segons fonts d'ERC, Junqueras ha comunicat a Sánchez "la necessitat d'avançar en la negociació de les demandes principals" que han posat sobre la taula els republicans de cara a la seva reelecció. El president d'Esquerra "ha valorat la importància dels avenços en clau política, social i antirepressiva fruit dels darrers anys de negociació política entre les dues formacions", inquireixen fonts de la formació.

La conversa ha estat valorada com a positiva, com una "mostra de cordialitat i respecte mutu" i com "un pas més cap a la normalitat política". "A més, han acordat donar continuïtat a les converses mitjançant els respectius equips negociadors", han dit.