Detingut a Màlaga un fugitiu presumptament vinculat amb l'autor de l'atemptat de Bèlgica del 16 d'octubre

Tots dos estarien relacionats amb el crim organitzat i l'arrestat tenia una Ordre Internacional de Detenció en vigor

Un furgó de la Policía Nacional

Un furgó de la Policía Nacional / EUROPA PRESS

ACN

La Policia Nacional ha detingut a Benahavís (Màlaga) un home que estaria vinculat amb l'atemptat gihadista comès a Bèlgica el 16 d'octubre passat. L'arrestat té vigent una Ordre Internacional de Detenció i Lliurament emesa per les autoritats belgues per delictes de tràfic de drogues i d'armes, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal. En el moment de la detenció, l'individu duia documentació falsa a sobre. La investigació es va iniciar a partir d'informacions aportades per la policia belga que advertien sobre la possible relació de l'autor d'aquest atemptat amb un individu establert a l'Estat. Segons les indagacions policials, tots dos estarien vinculats al crim organitzat.

Un cop localitzat el sospitós a Benahavís (Màlaga), la policia nacional ha procedit a detenir-lo i registrar al seu domicili. Fruit de la intervenció, els agents han comissat documentació, dispositius electrònics i una important quantitat de diners.

Els investigadors, que es troben analitzant els efectes intervinguts, estan treballant per determinar el tipus de lligam existeix entre les dues persones.

L'arrestat ha passat aquest divendres a disposició del Jutjat Central d'Instrucció de Guàrdia, el titular del qual ha decretat l'ingrés a la presó.

A l'operació policial hi han participat agents de la Comissaria General d'Informació i les brigades provincials d'Informació de Madrid i Màlaga. A més, el CNI hi ha donat suport. La Fiscalia de l'Audiència Nacional i ha coordinat la investigació que està dirigida pel Jutjat Central d'Instrucció número dos.