Llegeix aquí el text íntegre de la llei d'amnistia

La norma inclou els col·laboradors de Puigdemont però no esmenta el ‘lawfare’

Pedro Sánchez en una imatge d'arxiu

Pedro Sánchez en una imatge d'arxiu / EFE

Redacció

El PSOE ha tancat ja el contingut de la llei d’amnistia amb els seus socis i ara iniciarà un tortuós camí parlamentari: primer al Congrés, on serà aprovada, i després al Senat, on el PP farà servir la seva majoria absoluta per retardar-ne la tramitació. A més que podrà ser revisada posteriorment pels tribunals, com ja adverteixen des de la dreta que passarà.

El text acordat estableix una aplicació que va de l’1 de gener del 2012 al 13 de novembre del 2023, data del seu registre. És a dir, des de l’inici dels preparatius per a la consulta del 9-N, el referèndum de l’1-O i les protestes contra la sentència del 2019, entre altres procediments judicials.

Sota el títol ‘llei orgànica d’amnistia per a la normalització institucional, política i social a Catalunya’, el redactat es refereix a tots els actes preparatoris, les accions de protesta per defensar-los o per oposar-se al processament i condemna dels seus responsables.

El redactat no esmenta el ‘lawfare’, però se’n desprèn que permet incloure els col·laboradors de Carles Puigdemont. Concretament, inclou «l’assistència, col·laboració, assessorament o representació de qualsevol tipus, protecció i seguretat als responsables».

Pots llegir aquí el document íntegre.