Un grup armat intenta segrestar Aya, la "nena miracle" nascuda sota els enderrocs a Síria

Després del seu rescat, diverses organitzacions han realitzat crides i ofertes multimilionàries per tal d'adoptar-la

Aya, la "nena miracle", ingressada en un hospital de la localitat d'Afrin, a Síria

Aya, la "nena miracle", ingressada en un hospital de la localitat d'Afrin, a Síria / EP

EP

Un grup armat ha intentat segrestar fins a tres vegades en menys de 48 hores a l'Aya, coneguda també com a "nena miracle", una bebè nascuda sota els enderrocs d'un edifici derruït a la ciutat siriana de Jindris després dels terratrèmols que van sacsejar la frontera entre Turquia i Síria la setmana passada, segons ha informat l'Observatori Sirià de Drets Humans.

La nounada, que es troba ingressada en un hospital de la localitat d'Afrin, ha sofert tres intents de segrest per part de la Divisió Sultà Mureu, una facció rebel siriana que rep suport de Turquia i que està acusada de l'ús de nens soldat en el marc del conflicte al país àrab.

Segons els equips de rescat, la mare d'Aya va morir sota els enderrocs poc després de donar a llum. De la mateixa manera, el seu pare i els seus quatre germans també van morir en la catàstrofe. La família vivia en una ciutat pròxima a la frontera turca que va resultar greument afectada pels terratrèmols del dilluns. La petita va sobreviure als sismes i va ser rescatada quan seguia unida a la seva mare a través del cordó umbilical.

Després del seu rescat, diverses organitzacions han realitzat crides i ofertes multimilionàries per a adoptar-la, un ímpetu que hauria portat a algunes faccions a irrompre a l'hospital, tractant de segrestar la nena, segons ha denunciat l'Observatori Sirià de Drets Humans.

Així mateix, oficials del Govern sirià de Bashar al Assad s'haurien presentat en nom d'uns comerciants de Damasc per a adoptar-la, assegurant que pertanyien a una organització benèfica. Més tard, com van poder verificar els metges de l'hospital, l'associació estava a nom d'Asmaa al Assad, l'esposa del president sirià.

"Com la nena ha tingut una gran interacció i coneixement a través de les plataformes de xarxes socials, el règim intenta segrestar-la per a polir la seva imatge enfront dels mitjans globals", ha sostingut l'organització de Drets Humans.