Una persona transgènere de 28 anys, identificada com a Audrey Elizabeth Hale, va irrompre aquest dilluns en una escola de Nashville (Tennessee), als Estats Units, i va matar a trets tres menors i tres adults en un succés del qual es desconeixen les motivacions.

La policia es va referir en tot moment a aquesta persona amb el pronom ‘ella’, quan, segons va poder constatar Efe, la persona assaltant fa al·lusió a si mateixa en les seves xarxes socials com a ‘ell’.

Hale va morir en un enfrontament a l’interior de l’escola amb la policia, que va assenyalar que l’atac contra l’escola privada cristiana Covenant, situada a l’àrea de Green Hills, a Nashville (Tennessee), va ser premeditat.

Els tres menors morts són Evelyn Dieckhaus, Hallie Scruggs i William Kinney, tots de 9 anys, i els adults que van perdre la vida són Katherine Koonce, de 60 anys; Mike Hill, de 61 anys, i Cynthia Peak, també de 61.

Hale va arribar amb el seu cotxe a l’escola i va entrar per una porta lateral disparant per guanyar accés, com es veu en el vídeo amb imatges de les càmeres de seguretat que ha fet públic la policia.

Després d’accedir a l’edifici, va pujar a la segona planta i va anar disparant pel camí, segons van explicar les autoritats. Hale també va disparar des d’allà als cotxes de policia quan els agents van començar a arribar. Cinc dels agents van pujar a la segona planta i, després d’un intercanvi de trets amb Hale, dos d’ells la van abatre a trets, segons va explicar la policia en un comunicat. Havien passat 14 minuts des de la primera trucada d’emergència.

Drake, el cap de policia, va informar que Hale era «algú que portava abundants rondes de municions, estava preparat per a una confrontació amb les forces de l’ordre i preparat per causar més mal del que va aconseguir fer».