Un exmilitar diu que els Estats Units mantenen en secret restes extraterrestres

Tres exmembres de l'exèrcit nord-americà asseguren haver vist i tenir proves sobre l'existència d'objectes voladors no identificats

El subdirector d'Intel·ligència Naval, Scott Bray, reprodueix un vídeo amb "fenòmens aeris no identificats"

El subdirector d'Intel·ligència Naval, Scott Bray, reprodueix un vídeo amb "fenòmens aeris no identificats" / Agències

Agències / EFE

Tres exoficials militars van descriure ahir davant del Congrés trobades inquietants amb objectes voladors inexplicables d'alta tecnologia i un d'ells, l'oficial David Grusch, va afirmar que el govern dels Estats Units manté en secret restes extraterrestres. El Pentàgon, per la seva banda, nega que tinguin guardada cap nau extraterrestre destruïda.

El Congrés dels Estats Units ha mostrat en els darrers mesos cada vegada més interès en els objectes aeris no identificats i ha creat un comitè de supervisió amb l'objectiu d'arribar a determinar si els ovnis constitueixen una amenaça per a la seguretat del país. A més, el Senat està considerant aprovar una mesura que obligaria el govern dels EUA a revelar tots els albiraments dels que tingui constància i tot allò que hagi après sobre el tema.

Les tres compareixences d'ahir, protagonitzades per David Grusch, Ryan Graves i David Fravor, van tenir lloc en el marc d'aquest comitè de supervisió.

Les revelacions de l'exoficial David Grusch

David Grusch va ser un dels testimonis que va parlar ahir i ho va fer en condició de denunciant. Va relatar que, "durant els meus deures oficials, em van informar d'un programa d'enginyeria inversa i de recuperació d'accidents UAP (ovnis) que tenia diverses dècades". Ell ha exercit 14 anys com a oficial d'intel·ligència a la Força Aèria dels EUA i, més tard, va passar a formar part de l'Agència Nacional d'Intel·ligència Geoespacial.

Al Congrés, va denunicar les mesures d'intimidació a les que s'ha hagut d'enfrontar quan ha intentat parlar sobre fenòmens extraterrestres. "Jo l'anomeno el Ministeri del Terrorisme", va dir sobre els sistemes establerts per evitar que els membres de l'exèrcit expliquin públicament el tema.

Les revelacions de l'expilot Ryan Graves

Abans que Grusch va parlar Ryan Graves, un expilot de F-18 de la Marina, qui va dir que va ser testimoni d'objectes voladors avançats que eren capaços de fer maniobres complexes. De fet, Graves va afirmar que les tripulacions aèries militars i civils estan fent "informes creïbles" d'objectes no identificats a l'espai aeri nord-americà "amb regularitat".

"Els albiraments són tan freqüents que s'han convertit en part dels informes diaris", va concretar Graves, i va instar el govern a deixar d'amagar aquests informes a través d'una "classificació excessiva" i a divulgar el que sap.

Aquest funcionari d'intel·ligència nord-americà retirat va dir al comitè de la Cambra que el govern està executant un programa secret per avaluar les restes d'objectes aeris no identificats.

El Congrés dels EUA demana al Govern informació sobre ovnis després d’escoltar militars

Ryan Graves, David Grusch i David Fravor / Agències

Les revelacions de l'excomandant David Fravor

El comandant retirat de la Marina, David Fravor, va descriure una trobada amb un "objecte blanc amb forma de Tic Tac", un caramel en forma de píndola, després d'enlairar el seu avió de combat des del portaavions USS Nimitz. "No hi havia rotors, ni superfícies de control de vol visibles com a ales", va testificar.

Va dir que el dispositiu va maniobrar abruptament, va accelerar i va canviar de direcció ràpidament. Va dir que "desafiava la ciència material".

"La tecnologia a què ens enfrontem és molt superior a tot el que teníem", va testificar. Després va dir a un company de servei que "m'agradaria volar-hi".

L'audiència d'aquest dimecres va atraure molt d'interès, amb una llarga cua per ingressar a la sala que es va estendre per dos passadissos d'un edifici d'oficines del Capitoli 30 minuts abans que comencés. Un aplaudiment va sonar a la sala quan els tres testimonis van ser presentats pel subcomitè.

"Aquest és un tema de transparència del govern", va dir el representant Tim Burchett, un republicà de Tennessee, mentre començava l'audiència.

Els plans del Senat

Des del Senat, el líder de la majoria, Chuck Schumer, i altres legisladors, proposen una mesura que serviria com a esmena a la Llei d'Autorització de Defensa Nacional i permetria desclassificar els registres governamentals relacionats amb fenòmens aeris no identificats. Els senadors esperen aprovar el projecte de llei amb la mesura dijous, però hauria de ser aprovat per la Cambra abans d'arribar a l'escriptori del president Joe Biden.

"La llum del sol és el millor desinfectant", va dir Schumer als periodistes la setmana passada referint-se a que cal obrir a tothom els arxius classificats sobre ovnis. "Serà molt útil per al poble nord-americà veure exactament el que hi ha allà, perquè si no, hi ha tota mena de rumors circulant".

La postura del Pentàgon

El Departament de Defensa va crear l'Oficina de Resolució d'Anomalies de Tots els Dominis el 2022 per investigar i mantenir registres d'albiraments d'ovnis.

L'Oficina de Resolució d'Anomalies de Tots els Dominis (AARO, per les sigles en anglès) no ha descobert cap informació verificable que doni suport a les afirmacions que algun programa relacionat amb la possessió o l'enginyeria inversa de materials extraterrestres hagi existit en el passat o existeixi actualment ”, ha afirmat Susan Gough, portaveu del Pentàgon, a través del correu electrònic dirigit a la premsa.

Garrett Graff, autor d'un llibre sobre la recerca de vida extraterrestre per part del Govern nord-americà també es mostra escèptic que els objectes observats fins ara siguin d'origen extraterrestre: "En els últims 75 anys no hi ha gaires proves que demostrin que el govern ha pogut mantenir aquest secret tant de temps, ja sigui a propòsit o per accident", considera. El més probable, diu, és que els objectes voladors siguin fets per lhome.

"Hi ha onvis i UAP dels quals el govern dels Estats Units no té idea del que són", reconeix Graff, que no va assistir a l'audiència. Però ell és del parer que aquests UAP són "probablement tecnologia militar avançada xinesa, russa, iraniana o una altra que s'està provant prop de les fronteres dels Estats Units".

Fins a l'agost del 2022, el Departament de Defensa havia compilat 510 informes d'aquests objectes no identificats. Es va determinar que 163 eren globus, 26 eren drons o altres dispositius fets per l'home i sis eren ocells, escombraries o fenòmens meteorològics. Els altres 171 es classifiquen com a "no atribuïts".