Un hospital dels EUA haurà de pagar 211 milions pel suïcidi de la mare d’una pacient

El cas va inspirar el documental de Netflix ‘Take care of Maya’

Un hospital dels EUA haurà de pagar 211 milions pel suïcidi de la mare d’una pacient

Un hospital dels EUA haurà de pagar 211 milions pel suïcidi de la mare d’una pacient / NETFLIX

EFE

Un hospital de Florida (EUA) haurà de pagar 211 milions de dòlars (uns 197,7 milions d’euros) a la família d’una dona que es va suïcidar el 2016 després de ser acusada falsament d’abusar de la seva filla malalta, un cas que va inspirar el documental de Netflix ‘Take care of Maya’ (‘Cuideu la Maya’).

Després d’un judici de vuit setmanes, el jurat ha declarat aquest divendres que l’hospital Johns Hopkins All Children’s, a St. Petersburg, a la costa oest de Florida, és responsable dels set càrrecs que se li imputaven, entre els quals el segrest de la menor Maya Kowalski, que va comportar el suïcidi de la seva mare.

Un jurat va determinar que l’hospital haurà d’indemnitzar la família de Maya Kowalski, la protagonista del documental. Altres càrrecs van ser falsa presó, negligència mèdica, facturació fraudulenta i agressió a la menor, que va ser retinguda al centre mèdic el 2016 sota l’argument que la mare la medicava irresponsablement.

Apel·lació

El jurat va determinar que l’hospital va incórrer en una conducta «extrema i indignant» en el tracte cap a la Maya, que llavors tenia 10 anys.

L’hospital ja va avançar que presentarà una apel·lació a la decisió d’avui, i assenyala que hi va haver «errors clars i perjudicials» al llarg del judici, segons un comunicat del bufet d’advocats Hill Ward Henderson, que representa la institució.