Més d'un centenar de morts en un atac amb armes de foc en un centre comercial de Moscou

Uns desconeguts han assaltat amb armes automàtiques el centre comercial Crocus City Hall, on també s'ha declarat un incendi

Una captura d'un vídeo que mostra l'incendi a la sala de concerts

Una captura d'un vídeo que mostra l'incendi a la sala de concerts / PIXABAY

Àlex Bustos

El número de les víctimes mortals en l'atac terrorista produït el divendres en una sala de concerts de la regió de Moscou ha ascendit a 113 persones, va informar aquest dissabte el Comitè d'Instrucció rus. Prèviament les autoritats havien xifrat en 60 el nombre de víctimes mortals, encara que van advertir que aquesta xifra podia augmentar conforme avançaven els treballs de cerca i rescat en el lloc del crim. Les autoritats russes han detingut 11 persones relacionades amb l'atemptat, quatre de les quals directament implicades en l'assalt, segons ha informat aquest dissabte l'agència de notícies TASS.

Un atemptat en un concert al Crocus City Hall, un centre comercial als afores de Moscou, ha deixat aquest divendres a la nit, segons indiquen mitjans russos, almenys 113 persones mortes i hi ha un centenar de ferits. L'Estat Islàmic s'ha atribuït l'autoria de la massacre en el seu canal de Telegram. "Desconeguts han obert foc a Crocus City Hall; l'evacuació de les persones s'està fent ara", han indicat els serveis de seguretat a l'agència TASS. L'agència Ria Novosti, per la seva banda, ha informat de "ferits" a causa de "trets amb arma automàtica", segons un periodista que era sobre el terreny. Els assaltants eren "almenys cinc" amb "formació militar". A més d'estar armats fusells d'assalt AKM, alguns també duien motxilles amb explosius o còctels Molotov amb les quals haurien provocat les explosions dins del recinte.

Els vídeos dels fets que circulen per diferents canals de Telegram i xarxes socials mostren els atacants disparant a discreció totes les persones que es troben davant seu. La premsa russa informa que després de l'estampida que hi ha hagut a la sala de concert, on el públic esperava l'actuació del grup Piknik, unes 200 persones haurien quedat atrapades per un incendi provocat per una explosió.

Segons l'agència de notícies TASS, un centenar de persones més que eren a la teulada de l'edifici han estat rescatades pels bombers. Encara no se sap l'autoria de l'atac, que per ara no ha estat reivindicat.

De seguida que ha saltat l'alarma, les autoritats russes han activat la Unitat Especial de Resposta Ràpida i les Unitats Especials de la Guàrdia Russa per respondre a l'atac.

TEMES