L'incendi que aquesta tarda de dijous ha cremat al polígon Les Vives de Sant Vicenç de Castellet (Bages) ha afectat una parcel·la amb quatre naus industrials, segons han informat els Bombers de la Generalitat. El foc s'ha originat cap a un quart de cinc de la tarda a la fàbrica de pintures i dissolvents Montana Colors SL i les flames han afectat també la nau de l'empresa Electrocel de components electrònics. Les altres dues naus han quedat afectades pel fum. Dinou dotacions dels Bombers de la Generalitat treballen en l'extinció de l'incendi, que cap a les set de la tarda ja s'ha donat per estabilitzat. L'empresa Montana Colors ja va veure com una altra nau quedava destrossada també per un incendi, el gener passat.

El foc s'ha produït cap a un quart de cinc de la tarda en la fàbrica, situada al carrer Indústria del polígon Les Vives. Inicialment deu dotacions dels Bombers de la Generalitat -que posteriorment han passat a ser 19- han treballat en l'extinció d'aquest incendi. Protecció Civil ha activat en la fase d´alerta el pla Plaseqcat i s'han evacuat com a mesura preventiva els treballadors de les empreses properes. Els Mossos d´Esquadra també han desplaçat 10 patrulles de seguretat ciutadana, trànsit i ordre públic que conjuntament amb efectius de la Policia Local de Sant Vicenç de Castellet han tallat els accessos al polígon i el Sistema d´Emergències Mèdiques SEM ha desplaçat dues unitats preventives.

Dos treballadors ferits en l'incendi del gener

Montana Colors, on ha començat el foc, té dues naus ubicades en diferents polígons del terme de Sant Vicenç. Es dóna el cas que el gener passat dos treballadors van resultar ferits greus per cremades en un foc que va afectar l'altre magatzem que l'empresa té al polígon Clot del Tufau. Les flames van afectar tot el material de pintura que hi havia en un pati interior de l'empresa, que limita amb una nau de reciclatge.