La UGT de Catalunya ha interposat una denúncia davant d'Inspecció de Treball contra el Patronat de la Muntanya de Montserrat en considerar que ha "vulnerat el dret a vaga". Segons el sindicat, durant la primera jornada de vaga -diumenge passat- de les 14 aturades parcials que s'han convocat al cremallera de Montserrat i els funiculars de Sant Joan i la Santa Cova, el Patronat "va contractar un servei substitutori d'autobusos", que, segons ells, suposa "uns serveis mínims encoberts". Com que és considerat un servei turístic no essencial, no s'han decretat serveis mínims. El sindicat ha convocat una concentració aquest diumenge en què es tallaran els accessos per carretera a Montserrat, a partir de dos quarts d'onze del matí, i posteriorment es farà una marxa lenta de pujada al monestir.

La UGT va celebrar diumenge passat la primera aturada parcial convocada el mes de juny al cremallera de Montserrat i els funiculars de Sant Joan i la Santa Cova per "denunciar el bloqueig de les negociacions del nou conveni", segons informa el sindicat en un comunicat. Es tracta d'un servei turístic no essencial, motiu pel qual no s'han decretat serveis mínims durant els dies de vaga. Tot i això, el sindicat denuncia que diumenge passat el Comitè d'Empresa va detectar com un servei alternatiu d'autocars substituïa el trànsit habitual del cremallera.

El sindicat informa que han comunicat aquests fets davant de la Inspecció de Treball i insten que aquest organisme "reconegui que el Patronat ha vulnerat el dret a vaga". En aquest sentit, la UGT assegura que Inspecció de Treball ja ha informat al comitè que investigarà els fets i que "romandrà disponible aquest diumenge per actuar en cas que es repeteixin els fets durant la segona jornada de les aturades".

Així mateix, el sindicat ha convocat una concentració aquest diumenge i ha informat que tallarà els accessos per carretera a la muntanya de Montserrat, a dos quarts d'onze del matí, a l'incii de la carretera BP-1121. A més, anuncien que, posteriorment, iniciaran una marxa lenta de pujada a Montserrat.

Les aturades parcials han estat convocades per "denunciar el bloqueig de les negociacions del nou conveni". Segons informa la UGT en un comunicat, "les millores que proposa FGC al comitè no suposen la recuperació de les retallades que els treballadors pateixen des del 2010". D'altra banda, també denuncien "l'incompliment per part de l'empresa de l'anterior conveni col·lectiu, que tenia vigència fins al 2012". La plantilla, formada per 50 treballadors, denuncia les "desigualtats" de les condicions laborals dels treballadors de Montserrat respecte als treballadors de les Línies Metropolitanes de la mateixa companyia, i demanen a FGC "l'equiparació de les condicions del Conveni de Turisme i Muntanya amb el de la xarxa principal".

El calendari d'aturades previst és: 12, 19 i 26 de juny, de 10 a 14h i de 15:10h a 18:10h; i els dies 7, 8, 9, 14, 15, 16, 21, 22, 29 i 30 de juny, de 9:30 a 12:30h.