En pocs anys s´han situat com a un dels productors d´oli més ben considerats del Bages. Els visitants han descobert com s´elabora i les diferències d´aquest oli de qualitat respecte del de les grans marques.

Què ha sorprès als visitants de la casa Migjorn?

Que aquí, en un racó del nord del Bages, hi hagi una empresa dedicada a l´elaboració d´oli. Encara hi ha molta gent que no ens coneix perquè som molt nous i per aquest motiu el Benvinguts a pagès ha estat una oportunitat per arribar a moltes persones. És cert que darrerament som a molts lloc i ens estem donant a conèixer, però estem en la fase de promocionar el nostre producte.

Què ha explicat a les persones que han visitat la finca?

Al llarg del cap de setmana han vingut unes 120 persones. Primer, quan arriben, els posem un audiovisual sobre què fa l'empresa i els mostra els nostres productes. Després anem a fer una visita a les oliveres i veuen els diferents tipus que hi ha. Per acabar, anem a l´obrador a ensenyar els dipòsits i la maquinària que tenim.

Hi ha desconeixement sobre el món dels olis?

Sí, encara hi ha molt desconeixement sobre l'oli. La gent està acostumada a anar al supermercat i, és clar, no saben que les ampolles de les grans marques realment porten molt poc oli perquè passen per refineries. Els porten olis i olives que no són aptes per al consum i els treuen la part dolenta. Un cop els treuen tots els defectes, hi afegeixen el 10% d´oli d´oliva verge extra. És com dir que el suc de taronja que es ven, i que no és 100% espremut, també és suc de taronja.

Tenen la sensació que la vida a pagès és desconeguda per molts ciutadans?

Bé, és que la gent no s´imagina que al Bages hi hagi aquestes plantacions d´oliveres. Per això, per a nosaltres, aquesta iniciativa ha estat molt positiva.