L'Ajuntament de Navarcles ja disposa del projecte per fer la rotonda que ha de permetre ordenar l'encreuament del Baviera, el nus viari més complicat que té en el nucli urbà. L'encarregada de redactar la proposta ha estat la Diputació de Barcelona, que és també la que executarà l'obra, ja que quedarà situada en la trama urbana d'una carretera (BV-1221) que és de la seva titularitat.

La nova rotonda suposarà una millora important en l'ordenació i distribució tant del pas de vehicles com de vianants, ja que és un punt on conflueixen cinc carrers i que és molt transitat perquè dóna entrada i sortida als vehicles cap a la N-141c, en direcció a Sant Fruitós o a Calders. A més, és un nus on conflueix el trànsit que connecta amb el centre urbà, seguint per la carretera de Manresa o pels carrers de Manresa i Balmes, o amb la zona de les piscines i el barri de Sant Bartomeu, a través del passeig d'Àngel Vivó. L'encreuament també connecta amb el carrer Doctor Artigalàs.

Es tracta d'una obra que es preveia tirar endavant ja fa temps, però que s'ha anat endarrerint perquè el pendent de l'espai feia complicat la construcció de la rotonda garantint els paràmetres de seguretat i millorant el pas de les diferents xarxes. El cost de l'obra puja a 600.000 euros, que cobriran al 50% la Diputació i l'Ajuntament.

Amb la construcció d'aquesta nova rotonda, Navarcles completarà l'ordenament del trànsit en tres punts conflictius de la circumval·lació del nucli urbà després de la millora del nus de la Creueta, a la sortida pel sud, i de la construcció de la rotonda entre la carretera de Talamanca i el carrer de Pau Claris, que regula el trànsit al centre del poble i cap a l'Ajuntament. D'aquesta manera, la circumval·lació interna que formen la carretera de Manresa i el Passeig de les Fonts i el d'Àngel Vivó tindrà enllestits tots els punts negres de connexió, cosa que facilitarà la circulació.