Santpedor ha posat en marxa el procés per als pressupostos participatius per a l'any que ve, amb l'obertura del període perquè els veïns plantegin propostes de millora que posteriorment es puguin sotmetre a votació.

Es destinarà a aquesta iniciativa un total de 60.000 euros del pressupost del 2019 i es dividirà en tres blocs: projectes entre 20.001 i 30.000 euros; entre 5.001 i 20.000; i projectes amb un pressupost igual o inferior a 5.000. Han de ser propostes que pugui tirar endavant l'Ajuntament perquè són de la seva competència, que se cenyeixin als costos màxims que han de tenir les propostes (fins a 30.000 euros), que donin resposta a una necessitat concreta i que siguin d'interès general. També es requereix que no generin una despesa futura i que tinguin un impacte favorable per al conjunt del municipi.

Les persones de 16 anys o més, empadronades a Santpedor o bé amb la seva seu social al municipi, poden presentar una o més propostes. També les entitats legalment registrades. Els menors de 16 anys, com són els estudiants de les escoles i els d'ESO, poden presentar propostes signades per una persona major d'edat que n'assumeixi la representació formal. S'ha d'omplir un formulari que es pot trobar a l'ajuntament, a la biblioteca i al web municipal i es pot presentar fins al 21 de desembre. Les votacions es faran durant tot el mes de març. Durant aquell període hi haurà oberta una exposició pública amb totes les propostes presentades a la biblioteca.