Envoltat entre turistes, alguns d'ells completament aliens a la situació política que viu Catalunya, el president de la Generalitat, Quim Torra, passejava aquest matí amb una desena de persones més amb qui participa al dejuni col·lectiu que s'està fent a Montserrat.

És una de les activitats que fan, a banda de llargues converses, lectures i meditacions. Segons el coordinador del dejuni, Vicenç Relats, la intenció és passar l'estona sense menjar res i ingerint tan sols aigua amb l'objectiu de donar suport als quatre presos independentistes que estan fent vaga de fam a Lledoners.

L'acció també busca ressò internacional. Torra s'estarà en dejuni fins demà a les set de la tarda. Al matí, té previst assistir, com cada dimarts, al Consell de Govern.

El president de la Generalitat va arribar ahir cap a les 19.30 h a Montserrat per iniciar una estada de 48 hores on continuarà el dejuni iniciat a les 9 del matí a Barcelona. Torra, que juntament amb els seus companys de dejuni va beure un got d'aigua simbòlic per arrencar oficialment l'acte de protesta, passarà les dues nits en una habitació de l'edifici Nostra Senyora, davant mateix de la basílica, i compartirà els espais comuns amb nou persones més que van començar el dejuni a la tarda i que, per torns, s'allargarà fins al 26 de desembre.

El tret d'inici del dejuni de Montserrat es va donar a les set de la tarda amb l'actuació davant mateix de la basílica de Montserrat dels Músics per la Llibertat d'Artés, que, com fan cada dia al seu poble, van interpretar El cant dels ocells per denunciar la situació de privació de llibertat que viuen els presos i els exiliats.

A més de Torra, en l'acte d'inici de la simbòlica protesta hi va participar la germana de Jordi Turull, Isabel, que, emocionada, va explicar com està vivint la família del polític pres la vaga de fam. Durant la vetllada, l'associació Artistes de la República va presentar la campanya @famdejusticia, que té per objectiu denunciar internacionalment a través de les xarxes socials la situació dels presos polítics i dels exiliats. Durant els dies que duri el dejuni, organitzat per la campanya Prou Ostatges de l'ANC, hi haurà activitats d'acompanyament a les persones que facin el dejuni a les set de la tarda.