«És el millor que et pot passar. Que et toqui la grossa i que la puguis compartir amb el teu amic de tota la vida. És el somni de qualsevol!». Així de joiós s'expressava aquest dissabte al migdia en Miquel Gómez davant de l'administració de loteria de Santpedor, referint-se al seu millor amic, en Roger Hermida. Tots dos, veïns de la població, compartien a mitges un dels dos dècims venuts a Santpedor que han resultat guanyadors del primer premi de la Loteria de Nadal, els corresponents al número 3.347. Això significa que cadascun d'ells s'ha embutxacat, nets, 160.000 euros. «Encara ara no ens ho creiem», manifestaven, aclaparats però ben feliços.

Tots dos s'han fos en una efusiva abraçada quan s'han trobat davant de l'administració de loteria afortunada de Santpedor, Cal Trompes, on hi han acudit per celebrar el premi, acompanyats de nombrosos amics, familiars i veïns. D'ells dos, ha estat en Roger el primer que s'ha assabentat de la bona nova. «Estava estirat al sofà, mirant TV3, i he vist el número a la tele. Ni tant sols havien dit el nom de Santpedor encara. I he vist que era el meu! No m'ho podia creure!», expressava aquest migdia emocionat, sense encara donar crèdit a la notícia.

De seguida, el Roger ha trucat al Miquel. «Jo estava dormint, perquè ahir vaig tenir sopar d'empresa, i en Roger m'ha despertat», explicava en Miquel, tot afegint: «Li he dit que no em fes aquestes bromes de bon matí. Però, quan he vist TV3, he començat a cridar, a córrer pel pis i a saltar com un boig!», exclamava.

Tots dos, després de celebrar-ho amb els seus familiars, han acudit a Cal Trompes, on han estat ruixats amb cava per veïns i amics. S'hi han trobat, també ben satisfet, el propietari de l'establiment, Àlex Parra, que només fa un any que està al càrrec de l'administració de loteria, després que els antics propietaris li traspassessin el negoci. «Jo tampoc no he assimilat el que ens ha passat! Estic molt content, perquè fa només un any que vaig agafar la loteria, i no m'hi havia dedicat mai», expressava, mentre confiava que això li serveixi per augmentar les vendes del sorteig del Nen.

En Roger i en Miquel no havien comprat un dècim corrent, sinó que l'havien obtingut gràcies a un sorteig que havia organitzat Cal Trompes. A través d'una llumineta, en la qual pagaven 3 euros, entraven en el sorteig d'un dècim de Nadal, repartit en deu participacions. Van guanyar el sorteig en Roger i en Miquel, de manera que es van quedar les deu participacions, que equivalen a un dècim sencer. Es van quedar el número 3.347 perquè és el que van obtenir de la màquina, aleatòriament.

Al poble, però, hi ha una altra persona que també ha comprat el 3.347 a l'administració de loteria, i que per tant també ha resultat guanyadora de la grossa. Aquest dissabte al migdia, però, l'afortunat en qüestió encara no s'havia deixat veure.