Sallent treballa de ple des d'ahir en les obres de remodelació del pont de Pere Otger (el pont vell), que tenia aturades des de l'estiu després que l'antiga constructora es va declarar en concurs de creditors i se n'hagi hagut de buscar una altra. L'empresa Vialser és ara la responsable dels treballs, que com a molt tard haurà d'haver acabat d'aquí a tres mesos, a començament d'abril.

Passat Cap d'Any, dimecres, operaris de la nova constructora ja van realitzar tasques prèvies i mesures topogràfiques del terreny, però no va ser fins ahir que es van col·locar les noves tanques que mantindran barrat el pas pel pont previsiblement fins que no estigui del tot acabat. I és que en principi no es preveu reobrir-lo per trams sinó per complet, segons ha explicat l'alcalde de Sallent, David Saldoni.

A partir d'ara els treballs han d'anar avançant a un ritme constant perquè puguin estar enllestits en el termini previst, apunta l'alcalde. El més immediat serà treure les actuals bigues de ferro que hi ha al pont i anar-lo adequant per posar-hi les prelloses de formigó de la futura plataforma, que l'Ajuntament ja va encarregar sense esperar a la represa de les obres per poder avançar temps, i que es preveu que arribin cap a mitjan de mes. Un cop s'hagin col·locat, s'haurà de pavimentar el pont, i finalment s'hi hauran d'instal·lar les noves baranes i la nova il·luminació.

Les obres del pont vell de Sallent s'enllestiran gairebé mig any més tard del previst, que és el temps que hauran estat encallades. Els treballs es van aturar a mitjan estiu, tenint en compte que l'empresa que se'n cuidava es va declarar en concurs de creditors i ja no va reprendre la feina tornant de les vacances de l'agosta mitjan estiu l'empresa que se'n cuidava es va declarar en concurs de creditors . Això va obligar a l'administrador concursal a buscar una nova empresa per fer la cessió de contracte, un tràmit que no es va poder resoldre fins a final d'any. L'Ajuntament s'ha beneficiat de la nova pròrroga d'un any de la Llei de Barris amb què es financen les obres, i que la Generalitat va concedir l'octubre passat.

Vehicles, i sobretot vianants, tenen ara el pont nou com a pas alternatiu més viable

La represa de les obres del pont vell mantindran barrat el pas tant per a vehicles com per a vianants, en principi, durant tots els tres mesos que durin les obres. De fet, els vehicles ja no hi podien passar des que es van iniciar els treballs el juny passat, mentre que quan es van aturar a l'agost es va habilitar un pas provisional per als vianants que ahir es va tornar a tancar per no interferir amb les obres.

Malgrat que és un pas estret, el pont vell és una de les principals vies que enllacen les dues bandes del poble separades pel riu Llobregat. De fet, l'única alternativa dins del nucli urbà és el pont de la Concòrdia (el pont nou) que hi ha a l'extrem nord, i també és l'única realment viable per travessar a peu.

Els vehicles, en canvi, també tenen l'opció d'accedir a la banda est del nucli urbà pel camí de Cabrianes (pel sud), o bé per l'accés nord des de l'eix del Llobregat, agafant el vial que condueix cap a la rotonda d'enllaç amb el carrer Verge del Pilar i el pavelló municipal.