El Consell Comarcal del Bages i la Diputació de Barcelona han posat en marxa la tercera edició del projecte Libertempo, que al llarg de tot el curs oferirà activitats a 379 infants i joves de la comarca entre 6 i 16 anys amb dificultats d'accés a propostes de lleure.

Es tracta d'activitats de periodicitat setmanal subvencionades pel Consell i la Diputació i que no tenen cap cosat per a les famílies. Van adreçades a nens i adolescents derivats dels serveis socials, ja sigui per motius d'exclusió, o per dificultats econòmiques, d'aprenentatge o de salut.

El programa preveu una combinació de propostes de caire físic i que promoguin la motivació, l'autoestima i la socialització. D'una banda, hi ha activitats esportives, que inclouen el beisbol, el voleibol, la dansa hip-hop i activitats amb ritme; i de l'altra, teràpies assistides amb animals. En el primer cas se'n beneficiaran 284 infants i adolescents de divuit municipis, i en el segon grup hi ha un total de 95 inscrits de dotze poblacions de la comarca.

El conseller comarcal d'Acció Social, Albert Marañón, defineix el projecte com a «sinònim d'inclusió, respecte i solidaritat», i posa en valor la seva consolidació després que ja se n'hauran celebrat tres edicions.