Fins a finals del mes de març, els veïns empadronats a Santpedor de més de 16 anys poden escollir amb el seu vot entre 23 propostes de millora al poble. Es tracta de la tercera edició dels pressupostos participatius, la segona en què es demanen als veïns que siguin ells mateixos qui presentin idees.

Entre les 23 propostes que s'han posat a votació n'hi ha diverses que estan enfocades a la seguretat vial. Així hi ha diferents propostes de carril bici per al poble, d'aparcabicicletes, i de millores als semàfors del poble ja sigui amb la instal·lació de polsadors com en la instal·lació de sons acústics per a persones amb dificultats visuals. També hi ha una llista de millores per a equipaments municipals ja sigui a l'aiguamoll, capella de Sant Andreu, plaça Gabriel Prat, per al camp de futbol municipal o per a l'actual skate park. Es proposen espais de lleure i espais lúdics com una tirolina o porteries noves i també hi ha dues propostes diferents per crear espais per a gossos, ja sigui un parc o una zona de lleure que incorporaria més elements per als animals de companyia.

Enguany, en el termini marcat a finals d'any passat es van presentar fins a 35 propostes i després de les comissions tècnica i política, 12 es van haver de descartar perquè no reunien les condicions marcades a les bases. Essencialment es demana que siguin propostes per al bé públic, d'inversió i d'àmbit municipal. També hi ha una limitació econòmica, les propostes poden ser de petita quantia i d'un màxim de 30.000 euros.

Votació online i també assistida a Biblioteca i Ajuntament

La votació del pressupost es pot fer per internet en una web específica per a aquest projecte cedit per l'Ajuntament de Manresa (participacio.santpedor.cat). S'han de clicar les 3 propostes que es volen votar. També es pot fer una votació presencial a l'Ajuntament en horari de dilluns a divendres pels matins de 9 a 2, i dimecres i dijous tarda de 5 a 7 de la tarda. A la Biblioteca es pot votar en horari d'obertura del servei de dilluns a dissabte.

Els veïns de Santpedor han rebut a casa informació de les propostes a votació i també poden consultar-les al web de participació habilitat per a votar o bé en una exposició permanent durant aquest mes de març a la Biblioteca Pare Ignasi Casanovas. Igualment, de les presentacions públiques que els veïns fan fer de les seves propostes la setmana passada se n'han editat vídeos per a cada proposta que estan penjats al Canal Youtube de l'Ajuntament de Santpedor.

El proper dia 1 d'abril es donaran a conèixer els resultats en un acte públic a la Capella de sant Andreu, a les 7 de la tarda.