El dia 6 va morir Josep Miramunt i Caelles, a l'edat de 78 anys, conegut com el xerpa bagenc per haver acompanyats a desenes d'excursionistes a fer ascensions a cims de 3.000 mts dels Pirineus.

Jossep Miramunt havia nascut a una masia del Solsonès, i havia residit a Montmajor i Puig-reig. Ara ja feia molta anys que vivia a Sant Fruitós de Bages. Va treballar a la Pirelli fins a la seva jubilació. Afeccionat a la natura i l'excursionisme es va dedicar a fer ascensions als pics de 3.000 mts dels Pirineus, que va realitzar més de 400 vegades. També li agradava fer de guia i ajudar a excursionistes a fer el seu primer 3.000 mts. Gràcies als seus consells moltes d'elles van seguir practicant el muntanyisme. Per això era conegut com el xerpa bagenc dels 3.000. Malgrat que ja feia uns alguns anys que tenia problemes cardíacs, seguia anant a la muntanya, encara que havia hagut de baixar el ritme de les sortides.

Josep Miramunt també havia col·laborat activament en diferents entitats locals, com el Centre Excursionista Posa't en Marxa, Col·lectiu de Recerca Històrica i Caritas Parroquial.