La plaça de l'Església de Sant Fruitós de Bages acollirà avui de nou la celebració de la festa popular gastronòmica de la Tomacada, una trobada que té la voluntat de fer pedagogia i fomentar el consum de productes de proximitat entre la població, i alhora premiar els hortolans que al llarg de l'any conreen els horts del municipi.

La festa començarà amb una visita familiar als horts a partir de les 7 del vespre per a infants i famílies. Paral·lelament, a la plaça es farà un taller infantil on es construirà un «hotel d'insectes». Entre els participants del taller se sortejaran dos kits d'hort urbà. Seguidament, a les 8 del vespre a la plaça de l'Església, es farà un concurs a l'entorn dels tomàquets i s'oferirà un sopar popular a base de tomàquets i botifarra. El concurs d'enguany tindrà 3 modalitats: el tomàquet de més pes, el tomàquet més original i el millor cistell amb productes de l'hort. Els guanyadors es decidiran per votació popular entre el públic assistent.

Tots els hortolans participants al concurs tindran 2 tiquets gratuïts per al sopar popular. Les persones que no participin en el concurs poden comprar els tiquets per al sopar a Foto Isidre pel preu de 5 euros, i inclou Tomacada, botifarra, beguda i postres. A més, tots els participants a les visites i al sopar rebran un obsequi.

La festa és organitzada per la Junta de Regants Riu d'Or, el Col·lectiu de Recerca Històrica i l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, amb la col·laboració de Jordi Hi-Fi, Cal Fusteret, Can Ladis i el Nou Celler.