El Consell Comarcal del Bages ha servit uns 2.400 àpats a infants i joves en risc d'exclusió social aquest estiu al territori. El servei per garantir una alimentació saludable i equilibrada als infants i joves dels centres oberts de Sant Joan de Vilatorrada, Avinyó, Callús i Súria ha permès mantenir oberts aquests centres durant els mesos de juliol i agost i s'han atès un total de 131 infants i joves de 6 a 16 anys.

Més enllà de la cobertura dels àpats d'esmorzar i dinar, el Consell Comarcal també ha fet una aportació econòmica per cobrir les despeses en contractació de personal que ha atès una vuitantena d'infants i joves. El servei també és important des del punt de vista de socialització dels infants i adolescents que participen de les activitats de lleure educatiu durant els mesos d'estiu.

El projecte per mantenir l'activitat als centres oberts durant les vacances escolars ha anat creixent en els darrers anys. Des de l'àrea de Benestar Social i Família es vol continuar donant suport a un projecte que promou la socialització, l'adquisició d'aprenentatges bàsics i el temps de lleure a infants i joves en risc d'exclusió social.