Santpedor va tancar ahir una nova edició de la Fira de Sant Miquel, que ha deixat un bon gust de boca tant a l'organització com a firaires, i també una bona entrada de públic, segons apuntaven uns i altres. Més d'un centenar de parades de productes ecològics i artesans han omplert el nucli antic durant tot el cap de setmana, que s'han combinat amb activitats lúdiques, espais gastronòmics i amb una oferta més artística, que incloïa exposicions, pintura i música en directe, i que és una dels vessants a potenciar de cara a properes edicions, segons apuntava ahir el regidor de Cultura, Agustí Comas.

La cultura popular ha estat més present que mai en aquesta edició, i n'ha esdevingut un dels principals reclams, tant amb l'estrena del primer gegantó ADF de Catalunya coincidint amnb els 35 anys de la Colla de Geganters de Santpedor, com amb el bateig del bou brufat, un bou de foc que ja es va estrenar per festa major, però que ara ha tornat a ser protagonista i dissabte al vespre va donar el tret de sortida al correbou.

Ahir l'afluència va tornar a ser massiva, especialment amb l'exhibició castellera del migdia, tot i un final accidentat amb les caigudes tant dels castellers de Santpedor com dels Tirallongues de Manresa, si bé tot va quedar en un ensurt per contusions, segons va informar ahir a la tarda la mateixa colla local. També hi van participar els Moixiganguers d'Igualada.

La gastronomia també ha estat ben present en aquesta edició de la fira, pel que fa tant a l'afluència als espais de la taverna del Born o de food trucks de davant de la Nau (que era un dels espais dedicats a l'art), com pel rostit de porc i l'arrossada que es van fer ahir al migdia. En tots dos casos es van exhaurir els aproximadament 200 tiquets que hi havia en venda.

Firaires convençuts

«Ha vingut força gent i s'ha venut força», apuntava ahir a la tarda Carles Ruiz, de Tèxtil i complements. És el quart any que el paradista participa a la fira, des de Sant Cugat del Vallès, i ahir deia que «ha estat un dels millors», tot i que voldria «les parades més juntes» i no tan escampades per tot el nucli antic. Aquest és el setè any que Gisela Martori porta a Santpedor la seva parada d'embotits Arblanch de Vic,i ahir assegurava que «pel que fa a visitants, aquesta és una bona fira, sobretot aquests dos últims anys».

En canvi, la sensació de Carme Areñas, una firaire de Torelló que ven roba i bijuteria, és que ahir l'ambient era una mica més fluix. Explicava que és una fira a la qual fa anys que ve, i apuntava la forta competència que diu que hi troben sectors com el seu.