Segueix-nos a les xarxes socials:

Sant Fruitós recorda el jesuïta Lluís Espinal amb una placa a la seva casa natal

El poble va homenatjar ahir de nou el seu fill predilecte a la finca on va néixer el 2 de febrer del 1932

Sant Fruitós homenatja el jesuïta Lluís Espinal

11

Sant Fruitós de Bages va tornar a celebrar ahir un acte en memòria del jesuïta i activista Lluís Espinal, en el marc de l'Any Espinal que el poble li dedica 40 anys després que morís assassinat a Bolívia. Aquest diumenge, l'Ajuntament va voler commemorar els 88 anys del seu naixement, el 2 de febrer del 1932, i ho va fer amb el descobriment d'una placa a la Torre dels Batlles, la finca on va néixer i on va passar els primers deu anys de vida.

A banda de l'alcalde, Joan Carles Batanés, i de diversos regidors del govern i de l'oposició -així com el regidor Joan Calmet de Manresa-, l'acte va aplegar desenes de veïns i també directors de les escoles del poble, que van voler acompanyar els familiars d'Espinal en l'homenatge. Un acte que se suma als que ja s'han fet i als que es faran al llarg de l'any que el poble dedica al jesuïta, fill predilecte de Sant Fruitós, i que han de servir «per mantenir viva la memòria i el relat de Lluís Espinal», segons apuntava ahir l'alcalde, Joan Carles Batanés.

Un dels nebots d'Espinal, Xavier Victori, va agrair l'homenatge en nom de la família, i va explicar que es tractava d'una finca «molt especial» perquè és on Espinal i els seus pares i germans van viure «durant els moments difícils de la guerra», fent front a «les inseguretats» que implicava un lloc com aquest, isolat, i als afores del poble. «Potser aquesta por va ser l'arrel del compromís social» que ha caracteritzat la figura de Lluís Espinal, va dir el seu nebot.

Prem per veure més contingut per a tu