10 de febrer de 2020
10.02.2020

Estudiants de secundària del Bages que treballen la prevenció de la violència masclista visiten Lledoners

Els alumnes coneixen la feina que es fa al centre penitenciari amb interns condemnats

10.02.2020 | 14:28
Els alumnes davant el centre penitenciari de Lledoners

Els alumnes d'ESO i Batxillerat d'instituts del Bages que participen al projecte de prevenció de la violència masclista amb parelles joves, han visitat la presó de Lledoners per conèixer de primera mà el treball que es porta a terme en aquest centre penitenciari amb interns condemnats per casos de violència masclista.

Es tracta dels alumnes vinculats aquest curs al projecte Reconstruint les identitats de gènere, que promou el Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD) del Consell Comarcal del Bages. En concret, enguany hi participen els instituts Cardener i Quercus de Sant Joan, Mig Món de Súria, i Miquel Bosch i Jover d'Artés. Durant el primer trimestre des el SIAD es fa la formació al professorat i a començament d'any es realitza el treball conjunt amb l'alumnat, i que inclou una visita a Lledoners. De cara a la primavera, seran els interns del centre penitenciari els que es desplaçaran als instituts per explicar el seu cas, i en la recta final, el projecte també inclou la visita de dues dones víctimes de violència masclista ateses des del SIAD.

Aquest projecte pretén ajudar els adolescents a prevenir la violència masclista i a reflexionar sobre el tipus de relacions que es donen entre persones i promoure actituds de responsabilitat i compromís en qüestions relacionades amb les relacions de parella. També vol evidenciar que els rols associats al gènere són construccions socials subjectes a canvis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya