Els sallentins es van vestir de dol ahir al vespre per dir adeu al rei Carnestoltes, després d'una setmana de disbauxa. La Rua Mortuòria va fixar la mirada a les conseqüències del canvi climàtic, amb una festa que recreava el dia de la fi del món. L'ocasió es va aprofitar per fer paròdia del coronavirus amb personatges amb vestits aïllants que repartien mascaretes i ruixaven els participants amb aigua.

La cercavila reforçava l'ambient apocalíptic amb predicadors o inclús amb un personatge que interpretava l'activista Greta Thunberg que marcava el camí dels sallentins. Petits i grans estaven convidats a una rua que avançava al ritme dels Músics de Sallent i dels ZeBRASS Band. Els participants lluïen barrets negres i llàgrimes brillants pintades a la galta.

«L'enterrament del rei Carnestoltes és una data important pels sallentins. És una festa pels veïns del poble i l'ambient és molt familiar», explicava la sallentina Joana Vallego, que agafava la mà de la seva neta. Alhora la veïna Montse Fernández destacava l'encert en la temàtica d'enguany «perquè ajuda a conscienciar sobre l'emergència climàtica».

Al llarg del recorregut, els seguia una arca per salvar els escollits que es van revelar durant l'espectacle de cloenda. El grup de música Remaches va ser un dels afortunats.