L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha reprès la tramitació del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), procés que va quedar aturat fa aproximadament un any, quan l'equip de govern (llavors de Gent Fent Poble i PSC) va deicidir deixar-lo sobre la taula per la falta de consens que s'havia generat a les portes de les eleccions municipals que es van celebrar el maig del 2019.

L'executiu va decidir aleshores que la decisió sobre la redacció del nou document quedés a mans del següent consistori, que és el que es va constituir el juny de l'any passat.

La represa s'ha fet amb una primera trobada entre els regidors dels 4 grups municipals que tenen representació a l'Ajuntament (Gent Fent Poble, que governa en minoria, i ERC, Junts per Sant Fruitós i PSC, que són a l'oposició), els tècnics municipals i l'equip redactor del document.

Aquesta primera sessió, de dues hores de durada, va servir per situar als assistents sobre el document i exposar-lo als nous regidors d'aquesta legislatura.

El govern municipal ha informat que programarà, entre els mesos de març a juny, 5 noves sessions de treball centrades en diferents àmbits: el nucli; Torroella de Baix; Pineda de Bages, La Rosaleda i Les Brucardes; mobilitat i sòl no urbanitzable i una darrera trobada per parlar del sòl industrial.

Un cop finalitzades aquestes sessions de treball es farà una valoració de les trobades i es decidirà com es reempren el projecte.