Després de l’arribada del rei carnestoltes, aquest divendres el Carnaval de Sallent ha dedicat la jornada als més menuts del poble, que han demostrat que també tenien ganes de gresca i han celebrat una festa que s'han dissenyat al seu gust. El parc Pere Sallés ha estat el punt de trobada de la celebració, on la quitxalla s'ha trobat amb el seu peculiar rei carnestoltes: el Pollanstrunski. Una rua amb inici i final al mateix parc, on també han fet un dinar, i una gimcana han centrat els actes de la festa infantil.

La versió infantil de la festa sallentina ha arrencat al migdia amb l'arribada de la comitiva que acompanyava el Pollanstrunski, que ha sorprès als assistents entrant al parc Pere Sallés amb una espectacular limusina. Després d’un petit discurs d’inici de festa, a càrrec dels representants del «minicarrilet» (la cantera del Carrilet, entitat que organitza la festa sallentina), s'ha fet el ball del gegant Maqui, acompanyat dels minimaquis, petites versions d'aquesta figura que han confeccionat els menuts del poble.

Tot seguit, ha començat la rua de disfresses animada per una xaranga i per una gran banda de l’Escola de Música de Sallent, plena de petits músics locals, que han omplert de gresca el centre de la població. Els actes s'han completat amb un dinar i, ja a la tarda, hi ha prevista una gimcana i un final de festa per acomiadar el rei carnestoltes fins a la propera edició del carnaval, que enguany tindrà versió estiuenca.

Aquest any el carnaval infantil ha agafat una rellevància especial perquè, per primer cop, l'han organitzat els propis infants, amb la supervisió del Carrilet i la col·laboració de l’Agrupament Roques Albes. D'aquesta manera, han tingut una festa a la seva mida i al seu gust.