El Consell Comarcal del Bages tanca una campanya de prevenció de la violència masclista a secundària

El projecte Reconstruint identitats de Gènere ha aportat testimonis reals que expliquen el seu cas en primera persona

Alumnes en una de les sessions

Alumnes en una de les sessions / CCB

Redacció

El Consell Comarcal del Bages ha treballat aquest curs la prevenció de la violència masclista en parelles joves amb l’alumnat de secundària del territori. El projecte Reconstruint identitats de Gènere s’ha adreçat a alumnes de 1r de Batxillerat de l’Institut Mig-Món de Súria i de 4t d’ESO del SINS Cardener i l’INS Quercus de Sant Joan de Vilatorrada. 

Un dels punts forts del projecte és l’assistència de l’alumnat a sessions en què testimonis reals de situacions de violència masclista expliquen els seus casos en primera persona. Els estudiants de Batxillerat i ESO també han debatut en grup i han participat en un cine fòrum durant les hores de tutoria. La consellera de l’Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d’Igualtat del Consell Comarcal del Bages, Àdria Mazcuñán Claret, apunta que “volem ajudar a fer reflexionar sobre el tipus de relacions que es donen entre persones i promoure actituds de responsabilitat i compromís personal en qüestions relacionades amb les relacions de parella perquè siguin espai de confiança, respecte i igualtat”.

El projecte implica el professorat que ha assistit a una jornada de presentació al centre penitenciari de Lledoners. També se’ls ha explicat què és la violència masclista, els detalls del projecte, les eines, recursos i serveis que hi ha a la comarca i què es pot fer des dels centres de secundària. El projecte dona molta importància a l’educació i a la transmissió dels valors, dos àmbits en què els professors i professores tenen un paper important.